Ionuț „John” Micu

tobe

S-a născut în 6 septembrie 1978, în Constanţa. Părintii l-au îndemnat spre… acordeon, pe care l-a şi studiat la Şcoala de arte. Dar, dorinţa de a bate toba a fost mult mai mare şi descoperă primele ritmuri pe o tobă construită de bunic… din ciurul bunicii.

Aşa, Toba a devenit munca, hobby-ul, plăcerea, durerea, viaţa lui.

În adolescenţă - din 1994 până în 1998 - cântă în trupa Interitus Dei.

În 1997 îl întâlneşte pe cel ce va fi mentorul său: Ovidiu Lipan Ţăndărică, care l-a remarcat pentru felul în care atinge tobele. În 1999 participă la “Visul toboşarului”, creaţia lui Ovidiu Lipan Ţăndărică. Între 2000 şi 2006 cântă în formaţia “Talisman”. Între timp, în 2004, şi-a vazut visul împlinit, cântând pe scenă alături de Nicu Covaci, ca toboşar invitat al formaţiei Phoenix în turneul din Spania.

În 2006 se alătură formaţiei Krypton, cu care înregistrează maxi-single-ul “Mă prefac în ploi”. Totodată, participă la mai multe concerte Phoenix din ţară.

În 2007, este invitat la tobe de formaţia Compact, pentru un turneu de 70 de concerte în ţară şi 2 concerte în Cipru, perioadă în care participă şi la concertele organizate de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi ca invitat în concertele Phoenix.

Din 2008 până în 2012, participă, alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică, la multe concerte organizate de acesta cu Fanfara 10 Prăjini şi Stelu Enache. Are şi o activitate susţinută în studio, unde imprimă pentru mai multe formaţii.

În 2009 participă alături de Cristi Gram la proiectul acestuia “State of mind”.

În decembrie 2012, Nicu Covaci îl cheamă în Phoenix ca toboşar,devenind membru cu drepturi depline Phoenix. Părăseşte, însă, formaţia în iunie 2014, iar în 2017 devine membru cu drepturi depline al trupei COMPACT.

A înfiinţat Delta Music School în Constanta, unde, alături de colegii săi, oferă cursuri copiilor dornici să deprindă tainele unui instrument, dar şi celor care vor să se perfecţioneze.